FOOD TRUCK POINT
Aby dobrého jídla nebylo v Holešovické tržnici málo, vedle Haly 22 se rozjela naplno sezona ve Food Truck Pointu, kde se můžete zastavit nejen na oběd, ale i pozdní svačinu nebo večerní drink a něco dobrého k zakousnutí.
La Paletta nabízí vynikající slané i sladké špaldové palačinky, Greek Gastro nabízí klasické řecké speciality. Sezónní dobroty má ve svém repertoáru také Food truck Pavlo´s, jehož burgery jsou velká dobrota.
PROGRAM ZÁŘÍ
FOODTRUCKY
LA PALLETA - VÍT STREJČEK
Nadpis 6
„Když jsme se dozvěděli o možnosti provozovat foodtruck v Holešovické tržnici, bylo jasno, “nastal čas na změnu” - výpověď v dobře placené práci, pořízení přívěsu, a protože víme, že k palačince patří káva, spojili jsme to v jedno a vznikla naše kavárna s palačinkami. Palačinky jsou u nás stále vnímány převážně jen jako dezert. Ale zkuste si k nám zajít na oběd a uvidíte, že vás zasytí stejně jako řízek. Kromě sladkých, máme i spoustu slaných variací a to samozřejmě i ve vegetariánské variantě. Například Caprese, uzený losos s čerstvý koprem a hlavně, naše vlajková loď modrý sýr, domácí cibulová marmeláda s rukolou a vlašskymi ořechy. Těšíme se na vás." říká palačinkář Víťa Strejček z La Paletta.
PAVLO'S STREET FOOD – PAVEL LÁNIK
Nadpis 6
„Jsem vyučený truhlář, před 5 lety jsem neuměl uvařil ani čaj a pak mě to chytlo, tak jsem vařil doma, známým a ti mi postupem času řekli, ať to zkusím dělat sám na sebe, že jim to hrozně chutná. Baví mě americký street foodu, ruzné sendviče na grilu a burgery. Signature jídlem se u mě stal Smash burger, u kterého jsem ani nepředpokládal, že ho budu dělat tak často. Snažil jsem se ho vyladit, hovězí mám z farmy a majónézu si dělám vlastní. Tento týden si u mě můžete ještě dát bacon jam burger s domácí slaninovou marmeládou na whisky, která se dělá 4 hodiny. Ve Food Truck Pointu mě to baví. Přijďte ochutnat, rád vás uvidím." řiká Pavel Lánik z trucku Pavlo's street food.
GREEK SOUVLAKI - NTANIEL NAKAS
“Táta je Řek, vyrostl jsem tam, ale do Prahy jsem vyrazil za studiem. V gastronomii pracuju od 16 let a vždycky jsem chtěl dělat něco svého. Češi mají Řecko rádi, tak jsem rozjel vlastní Food Truck zaměřený na tradiční řecké špízy - Souvlaki. Podávám je s rozpečeným chlebem Pita, hranolky a domácími tzatziki. Přijďte ochutnat, rád vás uvidím!” řiká Ntaniel.